• image01

    TRENING IN REHABILITACIJA

Kinezioterapija


Poškodbe so pogosto posledica nepravilnega treniranja in/ali nepravilnih geometrijskih nastavitev. Zadnja faza rehabilitacije in preventiva pred nastankom novih poškodb je kinezioterapija. Ekipa vrhunskih strokovnjakov pod vodstvom dr. Nejca Šarabona z večletnimi izkušnjami izvaja kinezioterapijo po principu en-na-ena.

Kolesarji z bolečino v križu so dodatno deležni temeljite diagnostike v sklopu TNC projekta, kjer je S2P eden vodilnih partnerjev. Več o metodi si lahko preberete na strani TNC (www.tnc-projekt.si)Trening

Od popolnih začetnikov, do vrhunskih tekmovalcev, vsi morajo skozi trenažni proces, da dosežejo zastavljene cilje. Z dolgoletnimi izkušnjami na področju športne priprave svetujemo kolesarjem in trenerjem pri kondicijski pripravi.

Pri vrhunskih športnikih pomagamo kot člani inter-disciplinarne ekipe ter sodelujemo v procesih diagnostike in ciklizacije ter po dogovoru vodimo določene treninge.Regeneracijske tehnike


Okrevanje po naporu je najpomembnejši del treninga, saj takrat tečejo procesi, ki omogočajo napredek. Nezadostno okrevanje po treningu lahko privede do pretreniranja in posledičnega upada fizične zmogljivosti. Za hitrejšo okrevanje športniki pogosto posegajo po regeneracijskih tehnikah, ki pa se morajo uporabiti ob pravem času in na pravilen način.

Na podlagi lastnih raziskav in pregleda znanstvene literature, športnikom svetujemo o uporabi regeneracijskih tehnik in jih logično umestimo v njihove programe treninga. S trenerji sodelujemo kot člani inter-disciplinarne strokovne ekipe. Aktivno sodelujemo tudi pri pripravi strokovnih seminarjev.